Saturday, November 01, 2008

Crizatul

Da. Intr-un final, trebuie sa ma apuc de scris despre asta. Criza barbatilor de 40 de ani. Stiu, s-a discutat mult, inca se mai discuta si se va mai vorbi despre asta cata vreme vor mai fi barbati cu varsta asta. De mult timp vreau sa abordez subiectul. Nu ca sa aduc eu vreo noutate, ci doar sa-mi spun "of-ul".
Am intalnit in ultimii trei ani mai multi barbati care aveau in jur de 40 de ani. Cu cateva exceptii (f putine), toti prezinta acelasi tip de comportament. Sunt diferiti, evident, pentru ca sunt personalitati diferite. Dar, in esenta, sunt la fel.
Subiectul principal: sexul. Evident :)). Ceea ce au pierdut de ceva vreme. Sau poate n-au pierdut, dar a devenit tot mai rar, poate tot mai plictisitor alaturi de consoarta. Pentru ca da, mai toti, la 40 de ani, sunt casatoriti. Spuneam rar, plictisitor, daca nu cumva lipseste cu desavarsire. Nu mereu din cauza ei, ci din cauza ca el nu o mai vede la fel, pentru ca ea ( dupa 1, 2 sau 10 copii, nu mai arata ca la nunta). Dar, de obicei, barbatii "trendy" nu mai fac sex cu sotiile pentru ca "asa e la moda". Nu stiu de unde a aparut trendul asta, dar ma scoate din minti. Cum adica, e la moda sa nu mai faci sex cu sotia? Asa bine. Pentru ca la moda este sa ai amante. Tinere, evident. Altfel, intri in gura lumii ca ti-ai luat alta stafida, in loc de o "bobita".
Dupa cum spuneam, cuvantul de ordine e sex. In primul rand, crizatul isi baga si-si scoate organul pe unde si de unde poate. Doua vorbe, trei organe. Si asta e trendy. Nu esti "coios" daca nu iti bagi **** macar o data intr-o fraza. Sa vada lumea cine e barbatul, nu?
In al doilea rand, crizatul este mereu cel mai smecher si mai sexos si mai Casanova. Un adevarat Don Juan, ce sa mai zic? El e cel mai tare si cel mai performant in arta amorului. Este singurul care tie, ca femeie, iti poate demonstra ca mai bine nu se poate. Doar cu el poti atinge orgasmul suprem, cu el poti urca pe cele mai inalte culmi ale placerii. Hai, sictir! Punct RO!!
Trei. El detine adevarul suprem. Este unicul care te poate indruma in orice problema. Si, evident, este singurul care stie orice despre orice. N-ai sa auzi niciodata de la el ca nu se pricepe sa schimbe un filtru la aerul conditionat, ca nu stie cate-n luna si in stele despre masini sau ca nu a auzit niciodata despre nu mai stiu care curent muzical, pe care el in copilarie l-a mancat pe paine. Nuuu!! Niciodata!!! Chiar cuvantul asta nu ii este strain. "Eu? Sa fac asa ceva? Niciodata! Doar ma stii!" In afara de asta, este singurul care isi poate da cu parerea asupra caracterului unui om. Nu conteaza cum esti tu, de felul tau, daca el ti-a facut reclama negativa, atunci la revedere, mamica! Esti ars! Mancat, ce sa mai vorbim.... Si nu se va lasa pana nu va convinge multa lume ca esti asa cum zice el.
Nu mai stiu la ce punct am ajuns. Cert e ca acum trebuie sa va spun sa nu va certati niciodata cu un "crizat". Cea mai mare greseala! Nu numai ca va va face cu ou si cu otet, pe toate caile posibile si imposibile, dar o va face si public. "Ai auzit, mah, ce zice x? Fir-ar el sa fie, are impresia ca ii merge cu mine?" (Asta e doar inceputul, si e unul duios. Va puteti gandi singuri sa limbajul este unul deloc decent si contine muuuuulte organe sexuale. Ale lui, evident.).
Am pomenit de faptul ca acest "crizat" face curte si unei gaini, daca o prinde? Oooo!! Da!! Credeti-ma pe cuvant!! Indiferent de varsta, fizic, kilograme, orice femeie "proaspata" intra in vizorul lui. Proaspata in sensul de nou venita in locurile unde crizatul isi desfasoara diversele activitati. De obicei, la munca. Nu mai conteaza ca se scarbeste de fata cu toti cand vede o femeie cat casa, daca ii pica in plasa, merge!!! De obicei, replica lui atunci cand e luat la rost este: "vroiam sa vad cum e". Mi-aduc aminte de duda aia cu "indianul talpa-iute, cum te prinde, cum te ... fugareste". :D
Daca, fereasca Sfantul! ai picat in plasa crizatului, ai doua sanse: ori i se aprind calcaiele dupa tine, ori te scoate de 2 ori in oras si o data in dormitor si gata. In primul caz, e cat se poate de atent si grijuliu. Iti face tot felul de cadouri, surprize, te rasfata in fel si chip, doar doar te culci cu el. Iti spune ca pentru tine baga divort. Si asta de la prima intalnire. Been there, done that, proasta fusai! :)) Asta ca sa nu credeti ca vorbesc in necunostinta de cauza.
In al doilea caz, e naspa. Pentru ca, daca nu e cat de cat trecut prin cei 7 ani de acasa, exista riscul sa ajungi mascota lui. Si tine-te, maicuta, atunci! Ca face un misto de tine si asa te spurca, de nu te mai speli nici cu 100 de kilograme de sapun!!
Daca, cumva, "prospatura" nu-i raspunde la avansuri, e suparat nevoie mare. Zice el ca nu da importanta, dar e vizibil de la o posta. In cel mai rau caz, un apropiat ii fura "prospatura'. Ouch!! Asta e oftica pe fata. Cu amenintari, injuraturi. Ba, mai mult, ii tine lectii prospaturii si o pune el la colt. "Asculta la mine, nu fii proasta, nu te baga in asa ceva". Cam asa suna lectia.
As vrea sa revin la ceea ce ii lipseste crizatului. Sexul. In majoritatea cazurilor, toate discutiile, toate glumele, toate apropos-urile, TOATE duc la sex. Nu poti spune nimic, pentru ca se interpreteaza. Fereasca Sfantul sa-i spui colegei tale despre farfuria cu struguri: "bag-o in frigider". Doamne fereste!! "Bag-o, dar mai bine lasa ca o bag eu, tu stai pe spate". Mda. Ce sa mai zic?...
Ajung si la apelative. Manca-v-as sufletul vostru, chiar nu se poate sa traim fara ele? Recunosc, folosesc si eu unul: "puiu". E foarte scurt si foarte personal. De obicei, il folosesc cand ma alint :D. In schimb, cand aud "pisi", "tzutzu", "ursulet" si altele de genul asta mi se face rau. Toti barbatii cu varsta peste 40 de ani folosesc cuvintele astea!! Ma scot din minti!! Inteleg la o femeie, inteleg la aia de 18-20 de ani, dar la 40?!?!?!?!!!!! Ca sa nu revin la subiectul care ii place la nebunie lui Dragosh, cel cu diminutivele folosite aiurea. "Pisi mic, ce funduletz mic ai!" sau "Pisoi, bem si noi un ceiuc?". Uhhhhhhh!!!!!!!
Am obosit. Deja ma enervez numai recitind. Stiu ca o sa-mi iau multa carne dupa postul asta. Asta e. Cine se simte atacat, va ataca la randu-i. Nu ma deranjeaza. Iar cei pe care am vrut sa-i ating prin ce am scris nu mai sunt de foarte mult timp in zona activitatilor mele. Daca imi mai amintesc ceva, promit sa revin cu un alt post. NU! Nu fac serial, nu scriu povesti, nu! Incerc sa-mi pastrez originalitatea... Prietenii stiu de ce!!

7 comments:

Anonymous said...

Buna seara Tanara Domnita. Sincer sa fiu am fost impresionat de materialul postat pe blog si desi as fi vrut sa incep povestea aceasta cu un banc, o sa fac asta la sfarsitul comentariului pentru ca te cunosc. In primul rand sunt un barbat de 40 de ani care isi baga si isi scoate si verbal, si "oral" ori de cate ori poate fara sa faca diferente intre sexe, culori politice sau credinte religioase. De ce ? E simplu! M-am trezit intr-o societate care nu-mi apartine si care mi-a luat ceva si mi-a daruit altceva la schimb. Diferente intre mine si un barbat de 20 de ani..., poate de aspect si de experienta. El are una, eu am alta. Vai de sentimentele femeii care va simti nevoia sa faca dragoste cu un barbat care nu stie povestea varstelor unei dudui, care nu stie ca exista o varsta la care mai intai trebuie sa privesti si sa mangai, o varsta la care trebuie sa pupi si una la care trebuie sa musti. Acum poti spune ca sunt atotstiutorul din povestea ta, dar nu e chiar asa deoarece... si pentru ca... pe vremea mea barbatii aveau 3 calitati: stiau, nu se laudau si mai ii invatau pe cei mai tineri cum, unde, cand si de ce trebuie iubita o femeie intr-un anumit fel. Dar cum iti spuneam poate noi astia de 40 de ani suntem din alta poveste. Recunosc ca mai am un defect, nu refuz nici o oferta, dar te rog sa ma crezi ca am grija sa ma intorc mereu la ceea ce iubesc. Intr-un fel, sau in mai multe, ai declarat ca femeile care traiesc alaturi de acesti barbati sunt neglijate. Pai am un raspuns si pt asta "Semeni ploaie, culegi furtuna" ;) Vorba aceea eu sunt atotstiutorul din Povestea Ta. Arata-mi te rog o femeie, indiferent de varsta sau de nivelul atins pe scara sociala caruia nu-i place sa flirteze sau sa fie curtata. N-o sa gasesti, iar daca vreuna e "defecta" si e "imaculata" te rog sa ma crezi ca e doar "greseala care confirma regula". De ce am adus in discutie aceasta poveste, eeee , iarasi e foarte simplu - nu suntem identici. Unde si al cui e castigul in povestea asta ? Pai al nostru. De ce ? Pai noi si obtinem implinire pentru nazuinte :d, pe cand voi ramaneti de obicei cu alta vorba de duh ce-mi sta pe limba "Vise taica, vise" ;). Si acum bancul: Cum se numeste relatia dintre un barbat si mai multe femei ? Poligamie! Cum se numeste relatia dintre un barbat si doua femei ? Bigamie! Cum se numeste relatia dintre un barbat si o femeie ? MONOTONIE! P.S. Pierdut Drept la Replica, gasitorul este rugat sa-si tina gura :d P.S.S. Mi-a fost lene sa ma inregistrez, de aia sunt doar un anonim ;)

Anonymous said...

na ca m-am amuzat la prima ora:D)))...cunoasc fenomenul,am si eu cativa crizati de 40 ani la munca si se comporta in acelasi fel...
Angi,eu as scrie si despre crizele unor femei de 40 ani,dar nu mi-ar ajunge o carte...

Angie said...

Carmen, din pacate nu prea am avut tangente cu femei de 40 de ani. Am lucrat cu una, dar nu reprezinta destul "material didactic". :)) Daca voi strange informatii suficiente, am sa scriu, promit! Te pup!

Anonymous said...

Sarut manuta. De la mine nu va luati carnita, pentru ca nu am 40 de anisori. Mai am vreo 9 pana acolo. Nu chiar multi. Sper din tot sufletelul sa nu seman deloc cu profilasul asta, creionat perfect. Mortal...
BTW-utz, totusi macar o povestioara...? =))

Angie said...

Ce-mi plac mie oamenii care nu's in stare sa se identifice. Anonimule, multumesc pentru comentariu, l-am savurat cu o deosebita placere! Chiar sunt impresionata ca am putut produce atata text! :D Cu toate astea, eu nu m-am ascuns dupa deget, dupa cum spuneam, imi astept carnita. Tu poti face la fel?

Anonymous said...

Da da da...cunoastem fenomenul...genul ala de persoana care dupa 5 minute de cand te-a vazut prima data isi da cu parerea despre fundul tau sau "balcoanele" tale, daca e ok sau nu (bineinteles ca intotdeauna e "ok") si ca urmare "ai fi buna o tura". Iar daca indraznesti sa-i raspunzi "Ai vrea tu" o primesti pe cea cu "Lasa, lasa ca daca ai stii cat sunt de bun te-ai cere singura" :))

Anonymous said...

anonymus, fraza "pe vremea mea barbatii aveau 3 calitati: stiau, nu se laudau si mai ii invatau pe cei mai tineri cum, unde, cand si de ce trebuie iubita o femeie intr-un anumit fel." face "toti banii".